Leuke ontwikkeling: we zoeken een Berner Sennen puppy!

MindandBeauty.nl Berner Sennen puppy

Aaah, kijk dat koppie nou! Daar smelt je toch van weg? Nou, deze hondenliefhebster wel hoor. Puppy’s zijn zó schattig en aandoenlijk, maar stiekem ook een beetje ondeugend. Wouter en ik wilden altijd al een hond, maar omdat we beiden fulltime werkten, vonden we het geen goede keuze. Nu daar verandering in gaat komen – waarover later meer – kan ik het fantastische nieuws met jullie delen. We gaan op zoek naar een Berner Sennen puppy! Maak je klaar voor een cuteness overload aan foto’s in dit artikel waarin ik jullie even bijpraat 😉

Waarom een Berner Sennen puppy?

De keuze voor het ras Berner Sennen komt bij mij vandaan. In mijn tienerjaren woonden we bij mensen in die een Berner hadden. De hond heette Sandor. Deze eigenwijze maar onwijs lieve en bijzondere hond stal al gauw mijn hart. Zo ontstond mijn droom om ooit – als ik volwassen was en op mezelf woonde – twee Berner Sennen honden te hebben. Ik zag mezelf al helemaal zitten op de bank met een wijntje, 1 hond links en 1 hond rechts. Grappig hoe sommige dromen ooit ontstaan hè? Gelukkig is Wout ook helemaal weg van dit ras.

MindandBeauty.nl Berner Sennen puppy

De zoektocht is begonnen

Na het aanschrijven van de Berner Sennen Vereniging ontvingen we een lijst met fokkers die bij de vereniging zijn aangesloten. De hele lijst met fokkers hebben we aangeschreven om zo als eerst te informeren waar ze eventueel een nestje verwachten. Van daaruit hebben we een selectie gemaakt van fokkers en we hebben inmiddels ook al een fokker bezocht waar ze binnenkort een nestje verwachten!

Een goede klik met de fokker

Na een rit van ongeveer een uurtje kwamen we aan bij de fokker. Ik noem bewust de plaats en de naam van de fokker even niet, omdat ik nog niet weet hoe het verder allemaal zal verlopen. We hoorden in elk geval aan het geblaf dat we helemaal goed zaten, haha! Maar liefst 5 volwassen Berner Sennen honden bedolven ons met liefde. Wouter en ik vonden het geweldig zo’n knuffelsessie! En daarnaast klikte het ook heel goed met de fokker. Ongelooflijk lieve mensen die echt alles over hebben voor hun honden. We zijn wel twee uur binnen geweest en raakten niet uitgepraat.

MindandBeauty.nl Berner Sennen puppy

Het vervolg

En nu? Dat is natuurlijk de prangende vraag. Nu is het wachten totdat het teefje bevalt van haar nestje en of er voldoende Berner Sennen reutjes in het nest beschikbaar zijn. We staan dus al het ware op een soort wachtlijst en duimen heel hard dat het gaat lukken. We hebben dus een beetje geluk nodig, maar als er niet voldoende reutjes beschikbaar zijn dan zoeken we mogelijk rustig verder. Maar tot die tijd: duimen, duimen, duimen!

Liefs,
Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:

Foto 1 door NadineDoerle, foto 2 en 3 door AngelaAnaconda (Pixabay.com).

Volg op Bloglovin

14 thoughts on “Leuke ontwikkeling: we zoeken een Berner Sennen puppy!

 1. Ik ben zelf geen honden mens, maar als ik mag kiezen dan vind ik dit prachtige honden. Ik snap je wel hoor! succes en hopelijk mogen jullie er snel een verwelkomen.

  1. Ach… dat is een heel groot verlies. Zelf heb ik dat nu ook twee keer meegemaakt en allebei de keren was ik er echt een periode kapot van. Ik snap dan ook dat je voorlopig even geen nieuwe hond wil.

 2. OHH superleuk ! Jaloers haha. Wij zijn ook aan het rondkijken en aan het verdiepen voor het nemen van een hondje. Maar dat duurt waarschijnlijk nog wel een behoorlijk tijdje 😉

  1. De voorpret tijdens het rondkijken is al onwijs leuk, geniet daarvan! Bij ons is het ook nog even de vraag of het gaat lukken, maar anders duurt het wat langer. En dat is ook niet erg 🙂

 3. Wat leuk dit! Wij hebben precies hetzelfde proces doorgemaakt eind vorig jaar. Stonden ook op de wachtlijst voor een reutje bij de fokker, een border collie reutje. We waren de vijfde en er werden vijf reutjes geboren. En degene die ik van het begin af aan in gedachten had, bleek ook degene die uiteindelijk als laatste overbleef en dat is nu onze lieve, ondeugende Flynn <3
  Heel veel plezier met de voorbereiding en alles de komende tijd 🙂

  1. Oooh, wat leuk om te lezen dat je ook ditzelfde proces hebt doorgemaakt! Vind ik echt tof om te lezen. En al helemaal met als resultaat jullie lieve, ondeugende Flynn. Ik hoop echt dat het bij ons mag en gaat lukken!

 4. ahhh dit maakt mijn dag helemaal, wat een liever d zijn die honden he? Wij hadden vroeger ook een hond, het leert je er toch wat meer mee omgaan en ja kan er mee spelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.