That feel good vibe – Gastblog door Lisanne

MindandBeauty.nl That feel good vibe gastblog door Lisanne Superyoga.nl

Lisanne van de webshop Superyoga.nl heeft een behoorlijke ommezwaai gemaakt. Na vele vage gezondheidskwaaltjes was ze het zat en startte met een nieuwe levensstijl waarbij yoga en meditatie essentiële onderdelen zijn. Vandaag deelt ze haar eerst gastblog op MindandBeauty.nl mét een heerlijk recept, te leuk!

Energy flows where attention goes. Onze drukke agenda’s vragen om een rustmoment op zijn tijd zodat we door stil te staan en te voelen weer verder kunnen. Om te ontwikkelen en een gelukkig leven te leiden, hebben we tijd nodig om te verwerken en de balans tussen mind en body op te zoeken. Juist door een rustmoment voor jezelf in te lassen kom je tot nieuwe inzichten en krijg je de ontspanning die je verdient. Je ademhaling speelt een hele belangrijke rol, als je je ademhaling onder controle hebt dan heb je jezelf onder controle. Tijdens yoga en meditatie werk je aan een gezonde ademhaling.

Yoga

Binnen yoga is ademhaling de rode draad, het maakt niet uit of je een intensieve yogastijl beoefent of een statische stijl, je adem is altijd de basis. Wat is yoga nu eigenlijk precies? Bij yoga draait het om balans, je gaat door middel van houdingen op zoek naar jouw perfecte balans tussen geest en lichaam. Je kunt yoga beoefenen bij een speciale yogastudio maar ook bij menig sportschool en zelfs thuis bouw je je eigen yoga practice op. Het is persoonsgebonden welke yogavorm bij jou en je leven past, hoe vaak en lang je een sessie doet en waar je dit wilt doen. Je kunt alle kanten op, er zijn geen beperkingen en je vult het in op jouw manier.

Presteren, leuk gevonden worden, hard werken en veel geld verdienen zijn voor veel mensen belangrijk en we komen er vroeg of laat allemaal mee in aanraking. Hoe meer je er mee bezig bent, hoe meer je ernaar verlangt. Gaat het hier eigenlijk wel om in het leven? Wil je niet een gelukkig gevoel, liefde kunnen delen en werk doen waar je écht happy van wordt? Door yoga te beoefenen kom je ook nog eens dichterbij jezelf te staan.

Meditatie

Mediteren kun je op allerlei manieren in je leven passen. Bij het opstaan kun je vijf minuten de tijd nemen of ’s avonds na een drukke werkdag kun je een app via je smartphone zoals Headspace erbij pakken om bijvoorbeeld een kwartier je gedachten te laten gaan. Het hoeft niet veel tijd van je dag in te nemen en je bepaalt zelf hoe vaak je behoefte hebt aan een meditatiemoment. Een fijn meditatiekussen kan je helpen om in de juiste houding te komen en voorkomen dat je last hebt van een koude of harde ondergrond.

Voeding

Een dag vol energie krijg je niet alleen door rust te nemen, maar ook door goed op je voeding te letten en genoeg buiten te komen. Om je een vliegende start te geven vind je hieronder een lekker recept.

Green Energy Smoothie

 • 0,5 avocado
 • 1 banaan
 • 0,5 komkommer, geschild
 • 2 handjes verse of bevroren spinazie
 • 0,5 citroen, uitgeperst
 • 200 ml water of plantaardige melk
 • Optioneel: 1 theelepel kaneel, geraspte verse gember

Mix alles in de blender en geniet van deze heerlijke (echt waar!) smoothie. Het drijft niet alleen onnodige afvalstoffen in je lichaam af, maar houdt ook je energie op peil gedurende de dag. Je huid krijgt een mooie boost als je regelmatig een groene smoothie drinkt waardoor je weer gaat stralen. De halve avocado die je overhoudt meng je samen met 60 ml naturel yoghurt, 3 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel honing tot een gezichtsmasker. Laat het masker 10 minuten op je gezicht zitten en was met lauw water af. Een ware skinbooster!

Over Lisanne

Ik ben een vrolijk en ondernemend persoon die houdt van smoothies en reizen. Door structuur aan te brengen in mijn dag, voldoende water en groene thee te drinken en gezond te eten probeer ik zo gezond mogelijk te leven. Onder gezond eten versta ik heel veel groenten en eiwitten en af en toe wat fruit. Suikers, koolhydraten, e-nummers en verzadigde vetten probeer ik zoveel als mogelijk (het moet natuurlijk wel leuk blijven) te vermijden. Daarnaast doe ik rustig aan met alcohol en sport ik drie keer in de week, lig ik meerdere keren per week in de studio op mijn yogamat en ga ik elke werkdag thuis (even) op mijn yogamat liggen of pak ik mijn meditatiekussen erbij om tot mijzelf te komen. Ik ben altijd met mijn gezondheid bezig geweest, omdat ik steeds meer ziekten en kwaaltjes kreeg was ik er op den duur iedere dag mee bezig. Door verkeerde voorlichting ging mijn gezondheid juist averechts totdat ik in 2012 het roer heb omgegooid wat mij heel veel geluk heeft gebracht, waaronder mijn webshop Superyoga.nl!

Heb je een vraag over yoga of meditatie waar Lisanne je bij kan helpen? Stel ze zeker in de comments!

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:

Volg op Bloglovin

15 thoughts on “That feel good vibe – Gastblog door Lisanne

 1. oewh heerlijk masker lijkt me dit en goeie tips. Ik denk dat veel mensen zich verliezen in het wereldse leven door teveel te kijken naar wat andere doen en met oogkleppen op erin mee te lopen. Ik stel mezelf geregeld de vraag: “Als ik morgen dood ben, heb ik dan gedaan wat ik wou?”. En nee, natuurlijk kan ik niet alleen maar doen wat ik wil, maar ik doe dit wel zoveel mogelijk.
  Mariëlle | Me-licious heeft onlangs geplaatst…L.O.V LovIllusion Holographic EyelinerMy Profile

  1. Wauw, ik vind dat een hele goede vraag die je jezelf stelt. Een mooi voorbeeld voor anderen. Zo leg je de focus wel telkens opnieuw op de aspecten die voor jou belangrijk zijn en dat is wat telt 🙂 Dankjewel dat je dit wilde delen!

  1. Dat vinden veel mensen lastig (ik ook!), maar je hebt het wel nodig. Rust en tijd zijn de basis. Wel aan jezelf blijven denken he! Een proeflesje kan natuurlijk altijd. Misschien met een vriendin?

  1. Dat negatieve gevoel van ‘jezelf een olifant voelen’, is natuurlijk helemaal niet prettig. Dat weerhoudt je er mogelijk ook van om door te gaan met yoga. Wist je trouwens dat er meerdere soorten yoga zijn? Lenigheid hoeft helemaal niet centraal te staan. Persoonlijk vind ik yoga waar de ademhaling centraal staat een mooi alternatief. Ik ben namelijk ook he-le-maal niet lenig, maar vind de ontspanning wel prettig 🙂

  1. Dank je wel voor je lieve reactie Laura! Ik snap heel goed wat je zegt, in sommige periodes van je leven speelt het nu eenmaal niet zo’n grote rol. Wie weet vind je binnenkort weer genoeg reden en motivatie om een keer een zen momentje in te plannen <3. Fijn weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.