De leukste herfst en winter dekbedovertrekken

11 10 2017 | Interieur & Wonen

MindandBeauty.nl De leukste herfst winter dekbedovertrekken

De slaapkamer wordt in de herfst en winter de plek om jezelf heerlijk op te warmen onder de dekens of – als het dan toch vroeger donker wordt – vroeger onder de wol te gaan. Laat dat koude, regenachtige, gure weer maar lekker buiten! Wat dan zeker niet mag ontbreken is een leuk dekbedovertrek wat helemaal past bij het herfst- en winterseizoen. Een dekbedovertrek kan voor een totaal andere sfeer en uitstraling zorgen. Daarom zocht ik de leukste herfst- en winterdekbedovertrekken voor je op en zet ze in deze blog op een rij. Dus kruip maar snel onder die heerlijk warme dekens en lees mee!

Dekbedovertrekken met een bos thema

Denk je aan de herfst, dan denk je aan de veranderende kleuren in de natuur. Dit ‘River Side’ dekbedovertrek van Bedden.nl is mysterieus en prachtig tegelijk! De bruine tinten geven een rustgevende twist aan de slaapkamer. Vooral in combinatie met houtaccenten zal dit dekbedovertrek volledig tot zijn recht komen. Het straalt rust uit, maar tegelijkertijd zijn er zoveel mooie accenten te zien. Naar dit dekbedovertrek moet je gewoon kijken!

MindandBeauty.nl De leukste herfst winter dekbedovertrekken

Foto door Bedden.nl

De natuur kent allerlei verschillende kleuren, maar houd je het in jouw slaapkamer liever rustig of sober dan is het ‘Good Morning Forest’ dekbedovertrek van Smulderstextiel.nl hieronder een hele mooie toevoeging. De prachtige lichtinval door de bomen maakt het extra bijzonder en de taupe kleuren zorgen voor een sereen geheel!

MindandBeauty.nl De leukste herfst winter dekbedovertrekken

Foto door Smulderstextiel.nl

Dekbedovertrekken met veertjes

Veertjes zijn heel schattig en we zien ze tegenwoordig ook heel vaak terugkomen in het interieur. Dus waarom niet op je slaapkamer in een dekbedovertrek? Precies, daar zijn ze ook heel leuk voor! Neem bijvoorbeeld het dekbedovertrek hieronder wat verkrijgbaar is bij Wehkamp.nl. De naam ‘Winter Glow’ zegt het eigenlijk allemaal al. De gloed van winter in je slaapkamer, wauw! Dit dekbedovertrek lijkt wel iets magisch te hebben…

MindandBeauty.nl De leukste herfst winter dekbedovertrekken

Foto door Wehkamp.nl

Als ik denk aan veertjes, dan wil ik een kussengevecht houden waarbij de veertjes letterlijk in het rond vliegen. Wie wil dat nou niet? 😉 Bij het dekbedovertrek hieronder lijkt het net alsof overal veertjes dwarrelen. Een speels effect, maar door het rustige kleurgebruik is het zeker niet te druk. Mooi toch!

MindandBeauty.nl De leukste herfst winter dekbedovertrekken

Foto door Smuldertextiel.nl

Dekbedovertrekken met bladeren

Van de dwarrelende veertjes gaan we door naar de vallende herfstbladeren. Met het dekbedovertrek ‘Noor’ hieronder haal je een beetje van die bladeren naar binnen. De mooie zachte bruine tinten passen perfect bij de herfst en bij het warme gevoel van lekker knus binnen zijn. Grote voordeel: deze bladeren hoef je niet op te vegen! 😉

MindandBeauty.nl De leukste herfst winter dekbedovertrekken

Foto door Wehkamp.nl

Je hebt van die bladeren die echt bij de herfst horen. Vroeger op de basisschool moest ik wel eens herfstbladeren verzamelen en dan vond ik het blad wat je op het overtrek hieronder ziet toch wel één van de mooiste. Dit dekbedovertrek ‘Beddinghouse Fenton’ geeft een beetje die gure kant van de herfst weer. Het doet me denken aan een donkere, regenachtige dag waarbij de bladeren letterlijk om je oren vliegen.

MindandBeauty.nl De leukste herfst winter dekbedovertrekken

Foto door Smulderstextiel.nl

Dekbedovertrekken met vogels in de sneeuw

Voor vogels (en andere dieren) is de komst van de winter niet altijd even makkelijk. Het is koud, voedsel is lastig te vinden en een goede schuilplaats is schaars. Je verschuilen achter de bladeren van de bomen is er simpelweg niet bij. Juist daardoor vallen mooie vogels extra op! Het dekbedovertrek ‘Rowan’, wat je hieronder ziet, vind ik persoonlijk erg mooi. Het rood in combinatie met het witte van de sneeuw, is qua uitstraling warm en koud tegelijk. Dit dekbedovertrek kan echt een eyecatcher in de slaapkamer zijn!

MindandBeauty.nl De leukste herfst winter dekbedovertrekken

Foto door Wehkamp.nl

Oooh, roodborstjes zijn zo cute! En op de één of andere manier zijn roodborstjes met de herfst en de winter verbonden. Ik vind die bolle buikjes altijd leuk om te zien. Zo’n bol vogeltje op van die kleine pootjes, haha! Het dekbedovertrek ‘Birds White’ heeft als accent een statig roodborstje wat er ook nog eens knuffelbaar uitziet, net als het dekbedovertrek trouwens. Jump in bed!

MindandBeauty.nl De leukste herfst winter dekbedovertrekken

Foto door Bedden.nl

Dekbedovertrekken met winterse taferelen

Je ziet ze op kerstkaarten en als je geluk hebt ook in het echt, zoals op wintersport. Van die prachtige besneeuwde winterlandschappen. De wereld kleurt voor heel even helemaal wit en het uitzicht is fantastisch. Hier kan ik uren naar kijken. Dit dekbedovertrek heet ‘Winter Coffee’, maar die dampende kop die vooraan staat zou in mijn geval gevuld zijn met warme chocolademelk. Yum!

MindandBeauty.nl De leukste herfst winter dekbedovertrekken

Foto door Smulderstextiel.nl

Gewekt worden door de wekker staat bij weinig mensen op het lijstje van favoriete dingen, maar als die wekker dan toch gaat… maakt dit uitzicht met de opkomende zon dan niet heel veel goed? ‘Good Morning Snow’ heeft prachtig, zachte kleuren en straalt veel warme uit. Rise and shine, sunshine!

MindandBeauty.nl De leukste herfst winter dekbedovertrekken

Foto door Smulderstextiel.nl

Dekbedovertrekken met een strak winters motief

Ben je niet zo’n fan van landschappen of dieren op je dekbedovertrek, maar vind je motiefjes wel leuk? Dan heb ik twee leuke dekbedovertrekken voor je. De eerste is ‘Ontario’ en doet je denken aan een zelfgemaakte wintertrui. Daar kun je tenminste helemaal in wegkruipen en bang voor de kou hoef je niet te zijn 🙂

MindandBeauty.nl De leukste herfst winter dekbedovertrekken

Foto door Wehkamp.nl

De tweede is ‘Renna’. Dit dekbedovertrek is iets meer gericht op de winter/kerst en door de lichte kleuren vind ik hem ook iets chics hebben. De sneeuwvlokjes en rendieren geven het echt die winter-feel. Dashing through the snow… 😉

MindandBeauty.nl De leukste herfst winter dekbedovertrekken

Foto door Smulderstextiel.nl

Er zijn zoveel leuke dekbedovertrekken voor de herfst en winter verkrijgbaar. Mocht je een dekbedovertrek in dit artikel hebben gezien waarvan je denkt ‘oh, die wil ik!’, kijk dan even onder de foto. Daar heb ik namelijk neergezet waar je ze kunt shoppen. Het fijne is dat je daarvoor niet eens je bed uit hoeft, want ze zijn allemaal online te bestellen. Vinden jullie het ook leuk om je dekbedovertrek aan te passen aan het seizoen, of maakt het jullie eigenlijk niet zoveel uit?

Liefs,
Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:

Volg op Bloglovin

Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

12 Reacties

 1. Vanessa

  Wat een leuke dekbedovertrekken! Die met winters motief vind ik het leukste, al helemaal in kerstsfeer. Die met veertjes zijn ook mooi.

  Antwoord
 2. Krystle/Batboy

  Er zitten echt hele mooie tussen! Ik zou gaan voor die met de losse veren .

  Antwoord
 3. Denise

  Sommige vind ik echt afschuwelijk, haha, maar andere juist weer wel heel mooi. Ik hou wel van een beetje natuurlijk met bladeren en bomen en zo.

  Antwoord
  • Amanda

   Smaken verschillen natuurlijk 🙂 Een natuurlijke look is ook erg mooi!

   Antwoord
 4. Susan

  OKEY doe ze mij allemaal maar! Vooral die met die veertjes, zo snuggly!

  Antwoord
 5. Heleen Schrijvershof

  Tof! Ik ben eigenlijk van zo simpel mogelijk (maar wel met warme kleuren) maar die bladeren vind ik wel heel erg leuk

  Antwoord
 6. Eke

  Oh, die Winter Coffee is wel heel erg mooi! Stiekem vind ik het kopen van beddengoed zo stom! Vooral omdat het vaak prijzig is, maar je wel moet, haha. Luxeproblemen, haha.

  Antwoord
  • Amanda

   Haha! Je hebt wel een punt hoor. Beddengoed kan inderdaad behoorlijk aan de prijzige kant zijn. Daar kun je heel andere leuke dingen zoals make-up voor kopen 😉 Maar als je nou precies goed investeert in een beddengoed, gaat het ook lang mee… en dan bespaar je dus!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste blogposts!

Bevallingsverhaal Lindey

Bevallingsverhaal Lindey

Het uitschrijven van mijn bevallingsverhaal wilde ik graag doen. Voor mezelf, maar ook voor Lindey later. Voor mij werkt het helend en voor haar is het bijzonder om te weten hoe zij ter wereld kwam. Daarnaast...

Lees meer