Ik heb een nieuwe baan (bij Meediasupport)!

MindandBeauty.nl Meediasupport Hellevoetsluis Nieuwe Baan Marketing Communicatie Design

Een nieuwe baan! Als wat? Als marketing- en communicatiemedewerker! Waar? Bij Meediasupport in Hellevoetsluis! Maar je werkte toch als secretaresse? Ja, dat klopt, maar nu dus niet meer én ik vertel je alles over mijn carrièreswitch 🙂

Een nieuwe baan!

Ik ben inmiddels alweer een goede 6 weken aan de slag bij mijn nieuwe baan, maar dat weerhoud me er zeker niet van om dit toch wel hele leuk nieuws (nogmaals) met jullie te delen én eens te vertellen waarom ik de stap heb genomen. Zoals velen van jullie weten, was ik fulltime werkzaam als secretaresse. En al zeg ik het zelf, een verdomd goede secretaresse. Dat is niet om op te scheppen, zeker niet. Waar sommigen de functie als secretaresse zien als een simpel baantje waarvoor je alleen een beetje de typische typmiep uithangt, ben ik van mening dat het véél verder gaat dan dat. Je bent de ogen en oren van je leidinggevende, de rechterhand en degene die van de hoed én de rand weet, niets ontgaat je en ze hoeven maar een kik te geven en het is al geregeld. Een goede secretaresse ontzorgt, houdt alle ballen in de lucht, is hét aanspreekpunt voor ALLES en staat behoorlijk haar (of zijn!) mannetje. En dat alles altijd met een grote behulpzame glimlach.

Waarom ik besloot te stoppen

Een verdomd goede secretaresse was ik, maar dát was niet genoeg. Ik had super leuke collega’s, meer dan uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en een mooie rol binnen een grote gezonde organisatie. Lekker carrière maken en knallen was altijd mijn idee, maar na een aantal jaren als secretaresse te hebben gewerkt had ik mijn portie eigenlijk wel gehad. Iets begon te knagen. Is dit wat ik heel mijn leven wil doen? Altijd maar ondersteunend zijn terwijl vaak iemand anders de credits krijgt? Haal ik er nog wel voldoening uit? Wat vind ik nou écht het leukste aan mijn baan? Over die laatste vraag hoefde ik niet lang na te denken. Het antwoord was simpel. Het leukste aan mijn baan waren de taken die ikzelf naar me toe getrokken had: het maken van nieuwsbrieven, onderhouden van de website en social media, het bedenken van nieuwe content, bewerken van foto’s, etc. En het grappigste was, als er maar IETS gemaakt of geschreven moest worden, kwamen ze bij mij. Een compliment natuurlijk, maar op het moment dat er prioriteiten werden gesteld ‘vervielen’ die werkzaamheden als eerste. Logisch natuurlijk, maar het was juist datgene wat ik het leukste vond om te doen.

Doen wat ik leuk vind…

Het werd tijd om een knoop door te hakken. Wil ik blijven werken als secretaresse, óf gooi ik het over een andere boeg? Maar daar heb je het weer. Als verdomd goede secretaresse bezit je ook nog eens een GROOT verantwoordelijkheidsgevoel. Toch is niemand voor een bedrijf onmisbaar, dat heb ik wel geleerd. Zeker niet in een grote organisatie. Ik besloot die verantwoordelijkheid compleet te laten varen en te doen wat ik altijd tegen iedereen zeg: “Doe wat JOU gelukkig maakt”. Ik heb dus mijn eigen raad opgevolgd. Ik koos voor mezelf! Ik ging op zoek naar iets nieuws. En het resultaat maakt me heel erg blij! 

Het heeft me letterlijk bloed, zweet en tranen gekost, maar ik heb mijn vaste functie opgezegd en ingeruild voor een nieuwe uitdaging. Ik ben nu marketing- en communicatiemedewerker bij Meediasupport in Hellevoetsluis! Een grote stap? Ja behoorlijk! Maar, wel één waar ik heel blij van word. Ik heb niet eens het idee dat ik aan het werk ben. Wat zeg je daarvan?! 😉

MindandBeauty.nl Meediasupport Hellevoetsluis Nieuwe Baan Marketing Communicatie Design

Druk bezig

In die 6 weken heb ik absoluut niet stilgezeten. We zijn druk bezig geweest! Met heel veel leuke dingen, kan ik wel zeggen. Het onderhouden van social media voor diverse bedrijven, het schrijven van (web)teksten, het bedenken van nieuwe concepten en ga zo maar door. Binnenkort komen we zelfs met iets heel nieuws wat voor bedrijven (maar ook bloggers!) heel interessant is om te volgen en te weten. Ik maak zelfs ergens een waar debuut! Helaas kan ik er verder niets over zeggen, maar houd mijn blog en ook de website www.meediasupport.nl zeker in de gaten.

Heb jij ooit een carrièreswitch gemaakt? En was dat een goede keus, óf juist niet?

[UPDATE 01-08-2017]: Meediasupport heeft per augustus 2018 de bedrijfsactiviteiten gestopt. Bent u op zoek naar een full service marketing- en communicatiebureau? Dan verwijs ik u graag naar mijn eigen bedrijf MAB Media. Via MAB Media help ik bedrijven met hun online marketing- en communicatieactiviteiten. Hierbij valt te denken aan social media, copywriting, design en fotografie.

Liefs,
Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen: 

Volg op Bloglovin

2 thoughts on “Ik heb een nieuwe baan (bij Meediasupport)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.