Waarom thuiskomen zo fijn is

Waarom thuiskomen zo fijn is - MindandBeauty.nl

Als je me op Instagram volgt, heb je misschien gezien dat ik niet in Nederland was. Dat klopt! Ik was vorige week namelijk een weekje op vakantie! Helemaal naar België, haha. Dus zover weg was ik niet, maar wel lekker aan de zee en vlakbij een Belgische warme bakker waar je belachelijk heerlijke Belgische koeken kunt kopen. Ja, we hadden het heel zwaar, maar na een week is het stiekem toch best lekker om weer thuis te zijn. Herken jij deze redenen?

Alles bij de hand

Het pakken van de reiskoffers is eigenlijk al de start van de vakantie, althans voor mij wel! Zodra ik de koffers opensla, krijg ik al dat fijne vakantiegevoel. Super fijn, totdat je op vakantie merkt dat je iets vergeten bent. Iets dat van cruciaal belang is, zoals je stijltang, dat ene paar oorbellen wat zo goed bij je favoriete jurkje past of iets als lenzenvloeistof. Balen, maar er valt weinig aan doen. Thuis heb je dat probleem niet. Je hebt alles bij de hand, zo fijn!

Vertrouwde omgeving

Nieuwe plekken ontdekken en je grenzen verbreden, dát is vakantie. Ja, ja, maar waar is nou die supermarkt of die apotheek als je die nodig hebt? De omgeving is totaal vreemd en je hebt geen idee waar je de faciliteiten kunt vinden. Natuurlijk is dat best een leuke zoektocht! Ik vind het zelf altijd wel leuk om nieuwe winkeltjes te ontdekken en de leukste souvenirs te kopen. Maar thuis weet ik waar alles zit en dat is zó fijn. Geen gedoe met zoeken, maar zonder nadenken naar de supermarkt rijden of even bij de drogist wat halen. Die vertrouwde omgeving is me veel waard.

Bed, i love you!

Ik denk dat ik dit niet eens hoef uit te leggen, maar O. MY. GOD. Er gaat gewoon niets – en dan bedoel ik ook echt NIETS – boven je eigen bed. Wat is het toch weer heerlijk om daarin te duiken. Ik zou willen dat ik er de komende weken in kon blijven liggen, maar helaas. Duty calls!

Taalbarrière

Ja, hoe zeg je dat nu eigenlijk? Uhm, dan maar handen en voeten… Laten we eerlijk zijn, wij Nederlanders proberen te communiceren in de taal van het land waarin we op vakantie zijn. Zo zitten we gewoon in elkaar. En komen we er niet uit, dan proberen we het in het Engels of maken we er een mooie mix van. Duits, Engels, Nederlands, Frans, alles door elkaar. Uiteindelijk begrijpen ze ons wel toch?! Oh, en hoe leuk is het om nieuwe woorden of korte zinnen in die taal te gebruiken? ‘Au revoir’, ‘Gracias’ en ‘Guten Tag’, je kent ze vast wel. Ik doe er zelf ook vrolijk aan mee, maar vind het toch knap irritant als ik mensen die een andere taal spreken niet kan verstaan en begrijpen. Zodra je weer in Nederland komt, is het heerlijk om mensen weer in je eigen taal te horen praten, én ze te verstaan. Hallo, nuchtere Hollanders!

Familie en vrienden

Misschien wel het fijnste van alles: je familie en vrienden weer zien. Op vakantie heb ik het altijd prima naar mijn zin, maar ik ben ook altijd weer heel blij als ik mijn familie en vrienden weer kan zien. Ik heb ze gemist!

Je weet wat ze zeggen… home, sweet home <3!

Wat vind jij het fijnste aan thuiskomen na een vakantie?

Liefs,
Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:

Foto door Eli DeFaria (Unsplash).

Volg op Bloglovin

6 thoughts on “Waarom thuiskomen zo fijn is

  1. Ik heb meestal aan het eind van mijn vakantie ook wel weer zin om naar huis te gaan, gewoon lekker je eigen vertrouwde omgeving en inderdaad je eigen bed! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.