Jeah of Neah? – Pumpkin spice hair

Jeah of Neah? - Pumpkin Spice Hair Mindandbeauty.nl

Terwijl heel Holland druk bezig is met het maken van enge Halloween looks, het uithollen van pompoenen of de herfst in huis haalt (zoals ik, zie dit artikel), spotte ik iets NIEUWS! Een nieuwe herfsttrend die zijn intrede doet als pumpkin spice hair. Iets met een pompoen in je haar. Dat heeft enige uitleg nodig, lees en kijk mee.

Nee, het is niet zo dat je haar naar pompoen zal ruiken. Maar wat het wel zal doen, is er prachtig uit zien. Pumpkin spice hair is geïnspireerd op pumpkin spice. Ik had er nog nooit van gehoord! En nee, ik leef niet onder een steen hoor ;). Pumpkin spice, ook wel pompoenkruiden, is een kruidenmengsel wat vooral in Amerika wordt gebruikt. Zo gebruiken ze het onder andere om een echte pumpkin spice latte mee te maken (hét ultieme herfstdrankje), maar ook taarten. Je kunt het nog het meest vergelijken met de speculaaskruiden die je in de supermarkt kunt kopen. Het bevat onder andere kruiden als kaneel, kruidnagel, gember en nootmuskaat. Klinkt lekker toch? Kortom: je proeft de herfst!

In Amerika is pumpkin spice hair helemaal een hit. Er is zelfs een bijpassende hashtag (#pumpkinspicehair) waarmee men massaal hun nieuwe coupe laat zien. Maar wat is het nu eigenlijk?

Pumpkin spice hair is een nieuwe trend op het gebied van haarkleuring. Er worden diepere, warme kleuren met meerdere koperkleurige ondertonen gebruikt. Eigenlijk probeert men de kleuren die je terugziet in een pumpkin spice taart terug te laten komen in het haar. Dat klinkt yummy! Toch zijn er heel veel variaties, omdat de kleuren worden afgestemd op je huidskleur. Er wordt dan ook aangeraden om niet zelf aan de slag te gaan, maar een professionele kapper te raadplegen. Zij weten precies welke kleuren wel en niet mooi bij jouw huidskleur staan. Ik vind al die verschillende variaties erg mooi!

Het lijkt misschien een beetje op ombre hair, maar daarbij loopt de haarkleur van licht naar donker, of andersom. Bij pumpkin spice hair is het meer een combinatie, waarbij de kleuren door het het gehele haar zijn gebruikt en je daardoor misschien wel iets van een verloop hebt, maar niet zoals bij ombre hair. Bij ombre hair is het verloop van de kleur echt de bedoeling, bij pumpkin spice hair is het dat niet. In plaats daarvan krijg je hele een warme coupe met prachtige kleurnuances in koperkleuren. Ik ben fan!

Wat vind jij van pumpkin spice hair? Jeah of neah?

Liefs,
Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:

Volg op Bloglovin

7 thoughts on “Jeah of Neah? – Pumpkin spice hair

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.