Jeah of neah? – De ‘thigh brow’ trend

Trek je modieuze bikini of fancy badpak maar weer uit de kast, want de ‘thigh brow‘ is all over de place. De wat? Ja, precies. Dat dacht ik dus ook. Wat zeker is, is dat het een absolute tegenhanger is van de ‘thigh gap’. Wat? Ik leg het je uit.

Thigh brow

Ken je ‘m nog, de ‘thigh gap‘? Jaren geleden was dit helemaal de trend van het moment. De thigh gap was het toonbeeld van het perfecte schoonheidsideaal. Val niet van je stoel, maar hou je even vast, want er waren echt meiden die dit nastreefden (en misschien nog wel doen). Dat schoonheidsideaal had alles te maken met de ruimte tussen de dijen bij een vrouw terwijl ze rechtop staat én haar knieën elkaar raken. Hoe groter die ruimte, hoe mooier. Hoe groter de ruimte, hoe dunner de benen, zul je bedoelen. In één woord: bizar! Ik geef toe dat ik voor de spiegel ben gaan staan om te kijken, maar ik ben niet aan het diëten geslagen om die (minimale) ruimte te vergroten. Ik was puur nieuwsgierig, maar voor sommigen is het niet bij nieuwsgierigheid gebleven. Er zijn daadwerkelijk meisjes die zich toen compleet hebben uitgehongerd, uitgeput met sporten óf (nog extremer) een cosmetische ingreep hebben laten uitvoeren. Geen geintje. In dat opzicht was de ‘thigh gap’ een absoluut waardeloze trend, die meisjes op een negatieve manier beïnvloedde. Een schoonheidsideaal waarbij meiden als complete skeletten op super dunne benen rondlopen, no thanks. Overigens geen aanval op dames die van nature dunne benen hebben hoor, ik doel hier echt op dames die bewust dit ideaal nastreefden.

Thigh gap

De ‘thigh brow‘ daarentegen is een stuk positiever! Het is misschien wat ver gezocht, maar ik zie het liever dan de ‘thigh gap’ en op Instagram is het helemaal hot and happening. Iedere vrouw kan hier aan meedoen! De thigh brow is letterlijk een heup wenkbrauw. Het is een plooi die ontstaat zodra bovenbeen en heup elkaar ‘kruisen’, bijvoorbeeld als je zit of hurkt. Het is precies dat stukje of lijntje wat aangeeft dat je bovenbeen overgaat in je heup. Sommigen noemen het een ‘rimpel’, ‘rolletje’ of ‘heuplijntje’, maar plooi vind ik toch wel de beste benaming. En eigenlijk is het best een sexy plooi ook! Wat zeg ik, plooien, want we hebben er twee. Het accentueert de ronde, volle en vrouwelijke vormen. Geen size zero mentaliteit, maar de acceptatie van onze vrouwlijke curves. Top!

Wat vind jij van deze thigh brow trend, jeah of neah?

Liefs,
Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:

Volg op Bloglovin

11 thoughts on “Jeah of neah? – De ‘thigh brow’ trend

  1. Ook van deze trend (hoewel ik deze velen maler beter vind dan de thigh gap) denk ik: moet dit nou? Want nu zal je zien dat maatjes meer en curves weer hard gevierd worden en dat de dames die van nature mager zijn of gewoon fit zich weer niet binnen het hokje voelen passen. Dat is stom. Kunnen we niet gewoon iedereen’s lichaam vieren? Ik zou soms willen dat trends niet bestonden; ik weet ook wel dat de wereld en vooral de commercie niet zo werkt.

  2. Heeft niet iedereen zo’n plooi? Had nog nooit van deze trend gehoord maar ik ga vanavond eens kijken naar mijn thighbrow, hahaha! Klinkt wel heel erg vrolijk.

  3. Ik vind deze trend een stuk positiever dan de andere maar ben nog steeds niet van plan om zulke foto’s van mezelf op insta te zetten haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.