Review – Catrice Absolute Rose Eyeshadow Palette

Review-Catrice-Absolute-Rose-mindandbeauty.nl
Cute! Ondanks dat dit palette van Catrice al even te koop is, heb ik hem toch gekocht. Het maakte deel uit van mijn buit tijdens de Kruidvat 1+1 gratis actie op alle make-up 🙂 Het oogschaduw palette met de naam ‘Absolute Rose’ heeft – zoals de naam al doet vermoeden – verschillende rosé tinten. Op het eerste gezicht is hij erg lieflijk, maar zou ik hem aanraden?

Review-Catrice-Absolute-Rose-mindandbeauty.nl

Op de achterkant staat extra informatie. Catrice noemt dit palette 010 Frankie Rose To Hollywoord. Heel treffend, haha. Om de “rose look” te krijgen volg je volgens Catrice drie simpele stappen:

  1. Breng een lichte tint aan op je wenkbrauwbot
  2. Breng een medium tint aan op je bewegend ooglid
  3. Gebruik een donkere tint voor in de crease

Ook staat er (helemaal rechts) nog een tip: als je de softe look om wilt toveren in een intensievere en donkere look voor bijvoorbeeld ‘s avonds, gebruik dan één van de donkere tinten om een lijntje te trekken boven en onder je wimpers. Leuke toevoeging, maar niet heel bijzonder.

Review-Catrice-Absolute-Rose-mindandbeauty.nl

Het palette bestaat uit 6 verschillende tinten die lopen van heel licht roze naar een donkere paarse tint. Je kunt er een complete ooglook mee maken. Het oogschaduwdoosje is vrij compact, licht en gemaakt van kunststof/plastic. Door de doorzichtige deksel kun je de tinten zien ook al is het doosje gesloten. Ook fijn is dat het palette echt dichtklikt, waardoor het niet zomaar opengaat.

Review-Catrice-Absolute-Rose-mindandbeauty.nl

Cartrice heeft er ook een applicator aan toegevoegd met aan elke kant een andere kwastje. Als je helemaal geen kwasten hebt, kan dat handig zijn, maar na één keer gebruiken is de applicator eigenlijk al niet meer bruikbaar. Ik werk het liefst met mijn eigen kwasten, maar je kunt oogschaduw ook opbrengen met bijvoorbeeld wattenstaafjes. Lekker budget! Met je vingers zou ook kunnen, maar is niet hygiënisch.

Review-Catrice-Absolute-Rose-mindandbeauty.nl

De kleuren van dichtbij zonder flits.

Review-Catrice-Absolute-Rose-mindandbeauty.nl

En natuurlijk met flits. Vooral tint 3 en 4 bevatten veel shimmers, tint 2 en 6 iets minder en tint 1 en 5 zijn mat. I like! De verhouding is misschien niet helemaal in balans, maar als je (net als ik) van shimmers houdt, zit je dus goed. Op naar de swatches!

Review-Catrice-Absolute-Rose-mindandbeauty.nl

Mwah… ik had hier eigenlijk wel iets meer van verwacht. De eerste 2 tinten zie je eigenlijk niet, ze vallen weg op mijn huid, maar zijn wel geschikt als highlighter. De tinten die daarna volgen hebben (iets) meer pigment, maar zijn vrij soft. Het zijn echt zachte rosé tinten. De tinten met shimmer vind ik wel mooi!

Review-Catrice-Absolute-Rose-mindandbeauty.nl

De look die ik met dit palette maakte. Dit viel me he-le-maal niet tegen! Ik was wel wat sceptisch, omdat ik wat meer verwacht had van de watches, maar ik vind de uiteindelijke look mooi geworden. Een zachte rosé look die prima geschikt is voor overdag. De kleuren zijn erg subtiel en geven toch een warme uitstraling. Ik heb voor deze look zelfs de donkerste tint gebruikt, maar deze viel medium uit. De tinten liggen sowieso dichtbij elkaar waardoor ze moeilijk te onderscheiden zijn.

Review-Catrice-Absolute-Rose-mindandbeauty.nl

De kleuren die ik gebruikte:

  1. Wenkbrauwbot/onder wenkbrauw en binnenste ooghoek
  2. Gehele bewegend ooglid
  3. Midden van crease
  4. Buitenkant ooglid, crease en onder wimperrand

Tijdens het maken van de look viel het me op dat de oogschaduws wel wat poederig zijn, maar als je de kwast één keer aftikt, valt het teveel aan product eraf. Dit stoort verder niet voor het opmaken, maar na gebruik zul je merken dat er wat poeder op het palette blijft liggen. Als je het eraf blaast is het weer netjes, maar zonde is het natuurlijk wel. Voor de prijs van dit palette vind ik het absoluut geen probleem. Je kunt het palette kopen bij onder andere Kruidvat voor € 4,99. Helemaal niet duur en het is een leuk palette als je echt van softe looks houdt, maar houd er wel rekening mee dat de kleuren dichtbij elkaar liggen en de pigmentatie gemiddeld is!

Wat vind jij van het palette en de uiteindelijke look die ik ermee maakte?

Liefs,
Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:

Volg op Bloglovin

2 thoughts on “Review – Catrice Absolute Rose Eyeshadow Palette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.