Bezoekje Markthal in Rotterdam

24 08 2015 | Persoonlijk, Reizen & Uitjes

Bezoek-Markthal-Rotterdam-MindandBeauty.nl

Op zaterdag 22 augustus 2015 bracht ik voor het eerst een bezoekje aan de Markthal in Rotterdam. In één woord: wauw! Ik heb foto’s gemaakt, kijk je mee?

Het bezoeken van de Markthal in Rotterdam stond echt al een tijdje op mijn lijstje, maar elke keer kwam het er niet van. Ondertussen hoorde ik wel verhalen van iedereen – inclusief vriendlief – die wel was geweest, en die waren erg enthousiast. Toen we afgelopen zaterdag iets wilde gaan doen, had ik wel een idee. Op naar de Markthal! 🙂

Bezoek-Markthal-Rotterdam-MindandBeauty.nl

Wauw! In één woord: wauw. Toen we de auto in de parkeergarage onder de Markthal hadden geparkeerd, gingen we met de roltrappen omhoog en dit was het eerste wat ik zag toen ik omhoog keek. Die kleuren! Ze zijn ontzettend fel en het is zo gaaf om te zien. Ik zag allerlei soorten etenswaren. Aubergine, framboos, banaan, rode peper, noten, kreeft, vis en ga zo maar door. Er is zoveel te zien, dat je wel even bezig bent om alles te bekijken. Wat ik ook erg leuk vind, is dat de geschiedenis van Rotterdam op de zijkant van de roltrappen staat. Terwijl je omhoog gaat zie je de jaartallen stijgen en daarbij ook het inwonersaantal. Leuk detail!

Bezoek-Markthal-Rotterdam-MindandBeauty.nl

Het plafond geeft echt een heel leuk sfeertje, maar de winkeltjes zijn ook stuk voor stuk een lust voor het oog. Elke winkel of kraampje heeft een thema en ziet er keurig uit. De hele markt is erg netjes.

Bezoek-Markthal-Rotterdam-MindandBeauty.nl

Terwijl je in de Markthal loopt, ruik je heerlijke geuren. Deze notenkraam konden we dan ook niet voorbij lopen zonder eerst een heerlijke notenmix te kopen. De geur van noten is zo lekker! Mmmmm…

Bezoek-Markthal-Rotterdam-MindandBeauty.nl

Kaassie, kaassie! Vriendlief en ik zijn echt gek op kaas. Een guilty pleasure, zullen we maar zeggen. We konden het niet laten om een stukje truffelkaas te kopen als borrelhapje voor later die avond. Nomnomnom!

Bezoek-Markthal-Rotterdam-MindandBeauty.nl

Ik blijf gefascineerd door het plafond. Telkens kijk ik even omhoog. En dan te bedenken dat er mensen in de Markthal wonen. Hoe gaaf is dat! Je hebt gewoon een markt met een ontzettend uitgebreid aanbod aan heerlijkheden voor de deur en het leeft altijd. Ze kunnen vanuit huis lekker mensjes kijken. Gezellig!

Bezoek-Markthal-Rotterdam-MindandBeauty.nl

Bloemetjes 🙂

Bezoek-Markthal-Rotterdam-MindandBeauty.nl

Nadat we een rondje hadden gelopen in de Markthal, kregen we trek. Het was rond 14.00 uur toen. Al die geuren zijn niet goed voor je maag, haha! Het grote voordeel van de Markthal is dat er veel etenstentjes zijn. We liepen langs BasQ Kitchen en besloten daar een hapje te gaan eten. Het interieur van BasQ Kitchen doet warm en gezellig aan. Op de website van BasQ Kitchen staat de keuken als volgt omschreven:

BasQ kitchen werkt met authentieke Baskische ingrediënten en producten. Er wordt met de seizoenen meegekookt waardoor het betaalbaar blijft. De menukaart is ontwikkeld in Baskenland door Executive Chef Alvaro Martinez, de koks in de Markthal bereiden de gerechten elke dag vers. De basis van het menu zijn kleine gerechten zodat er veel kan worden geproefd.

Daar krijg je toch trek van?! We werden geholpen door een zeer enthousiaste en beleefde ober. En met beleefd bedoel ik echt keurig en professioneel. Hij vertelde vol lof over de kaart en dat zorgde ervoor dat wij bijna zaten te watertanden. Ik kon gewoon niet kiezen, dus we besloten om hem om advies te vragen. Hij raadde ons de ‘Ottoman…’ aan. Ik weet de exacte naam helaas niet meer en kon het ook niet meer terugvinden op de website, maar het is een gerecht voor twee personen waarbij je verschillende smeerseltjes krijgt geserveerd met Turks brood. Ik bestelde daarnaast een witte huiswijn en vriendlief een Radler. Het was zo lekker!

Bezoek-Markthal-Rotterdam-MindandBeauty.nl

Na de heerlijke lunch, keken we nog even verder in de Markthal. Ik zat behoorlijk vol, maar er was nog wel ruimte voor een toetje. Deze taartjes zagen er dan ook wel om op te vreten uit. Maar…

Bezoek-Markthal-Rotterdam-MindandBeauty.nl

Uiteindelijk werden het bonbons van Leonidas! Ik ben echt een liefhebber van pure chocolade, dus ik kreeg heel lief van vriendlief een doos met ruim 800 (!!) gram bonbons. Echte liefde gaat bij mij ook door de maag, hihi 😉 De bonbondoos heeft het uiteraard niet ‘ongeopend’ overleefd naar huis.

Bezoek-Markthal-Rotterdam-MindandBeauty.nl

Het bewijs dat hij écht dicht is geweest…

Bezoek-Markthal-Rotterdam-MindandBeauty.nl

Maar niet voor lang natuurlijk, haha! Ze zijn zo lekker. Terwijl ik dit artikel heb zitten schrijven, is de doos weer een stukje lichter geworden. Ik daarentegen…

Bezoek-Markthal-Rotterdam-MindandBeauty.nl

‘s Avonds hebben we in plaats van avondeten onszelf verwend met de heerlijke hapjes die we in de Markthal hadden gekocht. Ik plaatste dan ook diezelfde avond nog deze ‘kwijlfoto’ op mijn Instagram. Van boven naar onder en van links naar rechts: een Turks brood (voor maar € 1!), brokkelkaas, worst met knoflook, truffelkaas, gemarineerde inktvis, olijven (SO GOOD!), licht pittige tapenade én – bijna niet meer te zien – pepertjes met roomkaas. Stuk voor stuk echt heerlijke producten die vol zijn van smaak. Het lijkt wel alsof het net even lekkerder is, omdat het van de Markthal komt. Ik ga dit zeker onthouden voor de volgende keer dat we iets te vieren hebben of visite krijgen. De Markthal is echt heel leuk en ik snap niet dat ik hier niet eerder ben geweest. Ben jij eigenlijk al in de Markthal geweest, en wat vond je ervan?

Mocht je nog niet in de Markthal zijn geweest, zeker een keer doen! Je kunt onder de Markthal parkeren, wat super handig is en ik weet zeker dat je niet met lege handen thuiskomt. De Markthal is van maandag t/m zondag geopend. Kijk voor de exacte openingstijden even op deze website, daar vind je ook veel handige informatie over het winkelaanbod én de beste aanrijroute.

Ik ga nu gauw de bonbons even opbergen, want anders eet ik alles op…

Liefs,
Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:

Volg op Bloglovin

Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

5 Reacties

 1. Femke

  Ik ben nog niet naar de markthal geweest..lijkt me leuk om eens te zien en lekker wat te eten!

  Antwoord
  • amanda

   Zeker een keer gaan, super leuk! En qua eten zit je helemaal goed. Er is van alles wat 🙂

   Antwoord
 2. Whitley

  Altijd leuk om te lezen dat mensen zo enthousiast zijn over de Markthal. Ik heb zelf een paar maanden in de Markthal gewerkt, het souvenirswinkeltje naast de Rabobank. Helaas is deze dicht gegaan, maar het was altijd zo gezellig om daar te werken!

  Als je nog een keer naar de Markthal gaat, ga dan even langs de Turkse bakker ergens in het midden. Hij heeft zulke lekkere dingen en ook helemaal niet duur 😀

  xxx

  Antwoord
  • amanda

   Wat leuk dat je daar hebt gewerkt! Ik kan me voorstellen dat het altijd erg gezellig was. Het is zo bruisend. Bedankt voor de tip van de Turkse bakker! Die ga ik de volgende keer zeker eens zoeken. Nomnomnom! 😉

   Antwoord
 3. Dinja

  Dat klinkt wel als een erg leuk uitstapje! Ik ben er nog nooit geweest maar zou er nu wel graag een kijkje willen nemen!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste blogposts!