Reiskriebels #1 – Parijs

16 07 2015 | Reizen & Uitjes

Reiskriebels-Parijs-MindandBeauty.nl

Soms dan besluipt me ineens het gevoel dat ik op reis wil. Het kriebelt om de wereld te ontdekken. Mooie plaatsen bezoeken, genieten van nieuwe culinaire hoogstandjes en het opsnuiven van de cultuur. Dit keer dacht ik aan de stad van de liefde, Parijs. Als ik op reis zou gaan naar deze stad, dan zou ik…

De Eiffeltoren bezoeken
Tjah, heerlijk cliché natuurlijk, maar ik ga echt wel even naar de Eiffeltoren! Het uitzicht lijkt me prachtig. Misschien ben ik zelfs wel getuige van een aanzoek! Dit schijnt helemaal ‘the place’ the zijn. Romantisch!

Een slot aan de brug hangen
Ik heb gehoord dat er aan de balustrade van de Pont des Arts heel veel sloten hangen. Verliefde koppels hebben hier hun liefde vastgelegd en de sleutel van het slot weggegooid. Als ik dan toch in de stad van de liefde ben, waarom niet! De gedachte dat onze liefde hier vereeuwigd is, is zoeter dan zoet.

Langs de Seine wandelen
De Seine, de rode draad door Parijs. Ik zie mezelf al heerlijk slenteren langs de Seine of op één van de bankjes genieten van het uitzicht. Natuurlijk wel met een smakelijk tussendoortje!

Allemaal lekkere dingen eten én drinken
Ik ben in Parijs! Du vin, du pain et le boursin, bonjour mon amour! Macarons, wijn, croissants, stokbrood, brie… oh my god! Allemaal dingen die ik werkelijk waar heerlijk vind. Ik weet zeker dat ik mezelf niet kan bedwingen om m’n tanden in een heerlijk croissantje te zetten of een mierzoete macaron. Oooh, en pain-au-chocolat! Het water loopt me nu al in de mond. Als lunch een croque monsieur en ‘s avonds natuurlijk crème brulee! Ik zou 10 kilo zwaarder weer naar huis gaan…

Reiskriebels-Parijs-MindandBeauty.nl

Naar de Notre Dame gaan
Heb je ooit ‘De klokkenluider van de Notre Dame’ gezien? Deze Disneyfilm heb ik geloof ik echt grijsgedraaid, tijd dus om de Notre Dame eens in het echt te gaan bezoeken. Volgens mij is dat best indrukwekkend.

Shoppen
Hallooo, ik ben in Parijs! Niet alleen de stad van de liefde, maar ook van de fashion. Ik zou me werkelijk waar helemaal uitleven in alle boutiques en de vele make-up- en parfumeriewinkels. Shop till I drop!

Het Louvre ontdekken
Dit is echt een heel bekend museum in Parijs. Voor mij een absolute must see. Het is vroeger een paleis geweest, dus dat belooft wat! En ik zou dan de mysterieuze Mona Lisa voor het eerst in het echt zien.

Een portret laten maken op straat
Er zijn ongelooflijk veel (straat)kunstenaars in Parijs te vinden. Ik zou het denk ik niet kunnen laten om een keer een portret van mezelf te laten maken. Gewoon op straat! Heb ik gelijk een grappig aandenken aan Parijs.

Wat is het toch heerlijk om weg te dromen bij wat ik allemaal in Parijs zou doen. Ik ga zeker een keer naar Parijs om al deze dingen een keer in het echt te doen. Ben jij er al eens geweest en wat zou jij doen?

Ben jij al eens in Parijs geweest en heb je nog goede tips, deel ze dan zeker!

Au revoir mon chéri,
Amanda

Foto 1 door Rob Potvin (Unsplash) foto 2 door Viktor Hanacek

Volg op Bloglovin

Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

5 Reacties

 1. Tineke

  Volgende je hart en ga. En die kilo’s kan je wel hebben. Trouwens in Amsterdam is ook een slotjesbrug.

  Antwoord
  • amanda

   Ik ga zeker een keer! Misschien neem ik J dan wel mee als gids, haha 🙂 Die weet vast alle winkeltjes waar we lekker kunnen smullen.

   Antwoord
 2. Jacqueline wiegman

  De slotjes aan de brug kan en mag niet meer is nu glas.was tijd terug in het nieuws. Gr ma xx

  Antwoord
 3. Claudia

  Ik ben vorig jaar voor het eerst naar Parijs geweest. Ik was echt onder de indruk van de Eiffel toren. Ik bedoel: het is een stukje staal maar je ziet het altijd in allerlei romantische films. En nu zag ik het in het echt, echt bijzonder. Ik was er jammer genoeg maar een avondje waardoor ik heel weinig heb kunnen zien. Een portret is wel echt een aanrader. Mijn ouders hebben dit heel veel jaar geleden gedaan van mijn zusje en ik en het blijft leuk om het terug te zien!

  Antwoord
  • amanda

   Hi Claudia, dankjewel voor je reactie! Een avondje in Parijs is wel kort, maar het lijkt me echt geweldig 🙂 Heerlijk wegzwijmelen bij de Eiffeltoren, wijntjes drinken op een mooi terras… Als ik er heenga, ga ik zeker een portret laten maken. Wat leuk dat je ouders een portret hebben laten maken van je zusje en jou. Dat blijft een mooie en leuke herinnering! Heb gelijk even een kijkje genomen op je blog, ziet er mooi uit 🙂 ga ik zeker vaker even bekijken!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste blogposts!