Buen apetito! – Restaurant Popo in Rotterdam

Review-restaurant-Popo Rotterdam-MindandBeauty.nl

Hola chica! Wie mij volgt op Instagram heeft vast wel gezien dat ik afgelopen weekend heerlijk uit eten ben geweest met vriendlief. Ik had zo’n ontzettende trek in Mexicaans dat ik wel toe moest geven aan deze “craving”. Enig levensreddend zoekwerk op Google leverde mij Mexicaans Restaurant Popocatepetl in Rotterdam op. Alvast een waarschuwing vooraf: de foodfoto’s in deze review zijn muy bueno!

Mexicaans restaurant Popo in Rotterdam

Op de website van het restaurant staat:

“Popocatepetl is de bekende vulkaan bij Mexico city. De naam is oud-Azteeks en betekent: “Daar waar de aarde heet wordt.” In Nederland staat Popocatepetl voor een groot aantal Mexicaanse restaurants die al 30 jaar een succes in Nederland zijn. Een bezoek aan Popo is een avond Mexico met de karakteristieke uitbundige en levendige sfeer. Het is de combinatie van enthousiaste en gastvrije bediening, vers gemixte cocktails, authentieke Mexicaanse gerechten en het kleurige cantina interieur die een avondje Popo zo speciaal maakt.”

Klinkt goed hè? Nu ik dit artikel schrijf, krijg ik spontaan weer trek in Mexicaans. Volgens mij heb ik een nieuwe verslaving… Anyways, iets voor 18.00 uur stapten we binnen en werden daar spontaan blij van. Enerzijds om dat we natuurlijk vergingen van de honger (alsof we al een week niet hadden gegeten), en anderzijds omdat dit restaurant een enorm vrolijk interieur heeft. De paarse, oranje, rode, groene en gele kleuren geven je een warm onthaal. Ik vind dit leuk! En het past ook nog eens allemaal bij elkaar, kijk maar…

Review-restaurant-Popo Rotterdam-MindandBeauty.nl

Interieur restaurant Popo

Het restaurant is redelijk groot en heeft twee verdiepingen. Er is veel aandacht aan het interieur besteed en daardoor hangt er echt een Mexicaans sfeertje. Zelfs de muziek is er op afgestemd!

Review-restaurant-Popo Rotterdam-MindandBeauty.nl

Kijk die vogelkooitjes en die sombrero, zo leuk! We kozen voor een tafeltje op de begane grond aan het raam met uitzicht op het water. Tijd voor sangria, oleeeé!

Review-restaurant-Popo Rotterdam-MindandBeauty.nl

Heerlijke sangria

Op de één of andere manier werd ik heel blij in dit restaurant. Zou het komen door al die kleurtjes of is de sangria uiteindelijk naar mijn hoofd gestegen? Ik heb geen idee, maar tijdens het kiezen van de gerechten kon ik niet van deze tortilla chips afblijven. Nomnomnom!

Review-restaurant-Popo Rotterdam-MindandBeauty.nl

Autenthieke Mexicaanse gerechten

De leuke menukaart was echt een uitdaging. Ik kon niet kiezen! Er staan zoveel lekkere autenthieke Mexicaanse gerechten op het menu dat ze het je bijna moeilijk maken, maar gelukkig was er een oplossing. We namen gewoon van alles wat! Aanschouw hier de volgende overheerlijke kwijlfoto met het gerecht “Antojitos Mexicanos”, een uitgebreide selectie van verschillende voorgerechten. Delicioso!

Review-restaurant-Popo Rotterdam-MindandBeauty.nl-15

Smullen tot de laatste kruimel

En een extra portie gefrituurde inktvisringen met knoflooksaus, ook wel bekend als “Calamares”. Ik ben persoonlijk altijd erg terughoudend met gefrituurde inktvisringen, soms lijkt het net of je plastic of rubber aan het eten bent. Maar deze calamares was alles behalve plastic of rubber, het was bijna vechten om wie de laatste ring mocht opeten, haha! Errrrug lekker.

Review-restaurant-Popo Rotterdam-MindandBeauty.nl
Snelheid bediening

Vrij snel na het voorgerecht (wat overigens als een compleet schoongelikt bord retour ging) kregen we ons hoofdgerecht al geserveerd. Net even te snel als je het mij vraagt, want het voorgerecht had niet eens tijd gehad om in te dalen. Ikzelf vind het fijn als je in een restaurant de tijd kunt nemen om te eten, en dan bedoel ik echt geen uren ofzo, maar gewoon rustig eten zonder dat je het idee hebt dat je moet ‘dooreten’. Aan de andere kant, we hoefden in elk geval niet lang te wachten op de volgende heerlijke gerechten.

Review-restaurant-Popo Rotterdam-MindandBeauty.nl

Vriendlief nam natuurlijk een beestachtig stuk vlees. Entrecote met gepofte aardappel en gegrilde groentes.

Review-restaurant-Popo Rotterdam-MindandBeauty.nl

Meer dan genoeg eten

En ik had een “Burrito Especial”, een grote tarwemeeltortilla gevuld met bonen, mais, rode rijst, kaas en gehakt. Doe daarbij nog een flinke schep zure room en guacamole en het feestje is compleet. Zo lekker als het er hier uit ziet, zo lekker was het ook kan ik je vertellen. Ik heb genoten van elke smaakvolle hap. Helaas zat ik nog zo vol van het voorgerecht dat ik de helft niet meer op kon, maar het was heer-lijk!

Die Mexicanen weten wel wat lekker eten is. Wat ik ook heel netjes vond is dat er werd gevraagd of ik de helft van het gerecht mee naar huis wilde nemen. Dat is pas service! We hebben overigens geen toetje meer besteld, maar knappe prestatie als je na deze zware gerechten nog een toetje weg krijgt, haha 😉 Wij gingen echt tonnetje rond, compleet volgestopt en verzadigd weer naar huis. Die overaanwezige “craving” was weg, adios mi amigo!

Review-restaurant-Popo Rotterdam-MindandBeauty.nl

Alhoewel, door dit artikel zal het misschien niet lang duren voordat ik weer een levensreddende speurt maak naar dit restaurant…

Mocht je ook een keer Mexicaans willen gaan eten (misschien wel dit weekend… ;)), dan kan ik Restaurant Popocatepetl zeker aanbevelen. Je kunt er heerlijk eten tegen een leuke gemiddelde prijs. Overigens zijn er ook vestigingen te vinden in Amersfoort, Breda, Delft, Den-Haag, Haarlem, Nijmegen en Utrecht.

En, had ik gelijk of niet? De foto’s zijn toch muy bueno? 😉

Buen apetito, chica!

Liefs,
Amanda

Deze artikelen vind je denk ik ook leuk om te lezen:

Volg op Bloglovin

4 thoughts on “Buen apetito! – Restaurant Popo in Rotterdam

  1. Oh nom nom, wat ziet dit er onwijs lekker uit zeg! Leuk dat het ook allemaal heerlijk was, ik ben een keer bij een mexicaans restaurant wezen eten waarbij echt niets lekker was. Dat was super jammer. Maar dit ziet er sowieso al veel lekkerder uit!

    1. Oh, echt?! Dat was wel flink balen dan zeg. Weet zeker dat dat bij dit restaurant niet het geval zal zijn 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.