Basics voor in iedere vrouwentas

Basics-voor-in-iedere-vrouwentas-MindandBeauty.nl

Ik sleep mijn tas werkelijk waar overal mee naartoe. Waar ik ga, gaat mijn tas. We zijn BFF’s voor het leven. Ik kan eigenlijk niet zonder. Toch verschilt de inhoud van mijn tas per dag, maar een aantal items heb ik standaard bij me. De basics!

Je kunt het soms zo gek niet bedenken of wij vrouwen hebben het in onze tas. Ruwe handen? Hier heb je handcrème! Een loopneus? Hier heb je een zakdoekje. Of last van hoofdpijn? Hier heb je paracetamols. Gosh, als we dat toch allemaal eens niet zouden meeslepen. Dan zou mijn tas in elk geval een stuk lichter zijn! Toch is die tas mijn grote vriend. De inhoud ervan heb ik uiteraard echt, maar dan ook écht nodig (ahum…). Speciaal voor deze post heb ik mijn tas eens aan een zeer objectief onderzoek onderworpen: wat is een must en wat is een nice to have-item?

Basics-voor-in-iedere-vrouwentas-MindandBeauty.nl

Met stipt op nummer één: deodorant en parfum. Dit is voor mij – en ik denk voor vrijwel alle vrouwen – een absolute must en daarom basic nummer één. Of het nu warm weer is of niet, het is gewoon erg fijn als je je even kunt ‘opfrissen’. Helemaal als je na je werk of schooldag nog een afspraak hebt. Deodorant onder je armen, parfum op en je bent weer ready to go. Geen nare luchtjes! Ikzelf vind het erg prettig om altijd mini’s bij te hebben. Deze passen gemakkelijk in mijn tas en daardoor houd ik meer ruimte over voor andere levensbenodigdheden 😉

Basics-voor-in-iedere-vrouwentas-MindandBeauty.nl

Smints en lippenstift! Gedurende dag drink en eet je. Je adem, maar ook je lippen hebben hieronder te ‘lijden’. Dit is misschien niet helemaal het juiste woord, maar na het eten van je lunch is een frisse smaak in je mond wel fijn (zeker na het eten van knoflook!). Of wil je die boterham met kaas blijven proeven? Ik dus niet! Na de lunch neem ik altijd een smintje om zeker te zijn van een frisse mond en adem. Voor je collega’s, vriendinnen of afspraak ook fijn. Oké, lippenstift is misschien niet echt een must, maar ik schaar het toch onder de basics voor in iedere vrouwentas. Je kunt jezelf met lippenstift een compleet andere look geven en daarmee ook een indruk maken op anderen. Een feestelijke lippenstift voor een avondje uit of een wat rustigere kleur voor naar je werk.

Basics-voor-in-iedere-vrouwentas-MindandBeauty.nl

Ook een haarelastiek of klemmetje mag in mijn tas niet ontbreken. Niet alleen kun je jezelf hiermee een andere look geven, het is ook nog eens erg handig. Als je het warm hebt, maak je snel en gemakkelijk een staart of knot. Hangt het haar voor je ogen? Zet het vast met een klemmetje. Je kunt natuurlijk ook een grote klem of schuifspeldjes meenemen in je tas. Het is net wat je zelf prettig vindt. En wat dacht je van tissues? Tissues zijn echt meesterlijk. Ze zijn voor zoveel dingen inzetbaar. Een loopneus, uitgelopen make-up, gemorst eten of drinken, etc. Tissues zijn dan ook zeker een basic!

Basics-voor-in-iedere-vrouwentas-MindandBeauty.nl

Waar kom je zonder portemonnee? Je bankpasje, rijbewijs en paspoort zitten hier veilig in opgeborgen. Nou is mijn portemonnee best wel groot, maar je kunt ook een kleine variant in je tas doen.

Basics-voor-in-iedere-vrouwentas-MindandBeauty.nl

Omdat ik mijn telefoon altijd bij me heb, neem ik ook standaard een oplader mee. Ik moet er niet aan denken dat ik niet bereikbaar ben, dus dit is voor mij wederom een must-item. En ook altijd handig, een pen! Zeker als je snel even iets wilt opschrijven dat je moet onthouden. En als je geen notitieboekje bij je hebt, schrijf je gewoon op je hand of op een tissue.

Basics-voor-in-iedere-vrouwentas-MindandBeauty.nl

Waar ik ook niet zonder kan, is een vijl. Als ik een haakje aan mijn nagel heb, wil ik deze zo snel mogelijk vijlen. Een haakje zorgt ervoor dat je achter dingen blijft hangen en daarnaast ook nog eens voor een hoop irritatie. Want ja, je kunt er toch niet van afblijven. Als je een vijl bij je hebt, is dan definitief geen issue. Victory! Ik heb laatst bij de Kruidvat dit setje gekocht voor € 2,99, super handig!

Basics-voor-in-iedere-vrouwentas-MindandBeauty.nl

Tot slot is make-up ook een belangrijke basic in de vrouwentas. Ik moet bekennen dat ik vaak alleen een lippenstift of lippenbalsem bij me heb, maar als ik uit eten ga of een feestje heb, vind ik het toch wel prettig om wat basic make-up bij te hebben. Dan neem ik naast een lippenstift, ook pressed powder, blush en mascara mee. Hiermee werk ik mijn make-up dan mooi bij.

Natuurlijk kun je nog veel meer basics verzinnen die in iedere vrouwentas handig zijn, maar dit zijn voor mij wel de must-items. En ik ben echt heel kritisch geweest! Heb je een hele ruime tas dan zou je nog kunnen denken aan de volgende items:

 • spiegeltje
 • flesje water
 • handcrème
 • pleisters
 • haarborstel
 • zonnebril
 • maandverband/tampons
 • agenda
 • reserve set panty’s

Wat zijn voor jou echt de basics die je in je tas moet hebben?

Liefs,
Amanda

Follow

2 thoughts on “Basics voor in iedere vrouwentas

 1. Wat een prachtige tas zeg. Ik neem altijd mee: telefoon, deo, parfum, telefoon. Als ik uit ga komt daar wat make-up bij.

  1. Dankjewel! 🙂 Ik heb er ook echt heel veel plezier van. Oh ja, die items heb ik ook altijd bij me. Valt toch eigenlijk nog best mee 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.