Tips voor pure ontspanning | MindandBeauty.nl

Tips voor pure ontspanning

20 06 2015 | Persoonlijke ontwikkeling

Tips-voor-ontspanning2-MindandBeauty.nl

Toen ik laatst met een kopje (rooibos)thee en tijdschriften op de bank neerplofte, dacht ik ‘waarom geen artikel met tips voor pure ontspanning?’ Soms heb je gewoon een momentje voor jezelf nodig. Even lekker tot rust komen en alle stress van je af laten glijden. Dus ga er even lekker voor zitten en relax, want met deze (persoonlijke) tips word je helemaal zen!

Je herkent het vast wel. Na een lange werkdag of -week plof je uiteindelijk neer op je comfy bank. Je bent op en hebt dringend wat tijd voor jezelf nodig. Even gewoon he-le-maal geen verplichtingen. Alles mag en vooral niets moet. Ook ik heb dat soort momentjes wel eens nodig en daarom deel ik graag deze tips met je.

Tip 1 – Gun jezelf een schoonheidsmoment
Hoe fijn is het om jezelf eens helemaal te pamperen? Precies, heel fijn! Smeer een lekker maskertje op je gezicht en laat dat bad maar vollopen. Steek een paar (geur)kaarsjes aan, zet een muziekje op en je telefoon uit. Dit is jouw ontspanningsmoment waar je volop van gaat genieten. Geen bad? Ga dan onder een fijne warme douche. Geef je huid een goede scrubbeurt en zet je haar in een voedend masker. Sluit af met een fijne bodylotion of -crème. Ik beloof je, je voelt je als herboren.

Tips-voor-ontspanning3-MindandBeauty.nl

Tip 2 – Plof op de bank en kom er een uur (of langer) niet vanaf
Dit is wel één van mijn persoonlijke favorieten. Hello Netflix! Zet je favoriete film of serie op en trakteer jezelf op iets lekkers. Kruip onder een dekentje op de bank en lees een goed boek, bezoek je favoriete blogs of blader door een aantal tijdschriften. Lekker kopje thee erbij en ontspan! Deze tip kun je ook combineren met tip 1. Zie je jezelf al zitten met een gezichts- of haarmasker terwijl je naar je favoriete serie kijkt? The best of both worlds. Ik zeg, doen!

Tip 3 – Beweeg
Oké, heel eerlijk, ik hou totaal niet van sporten. Het is, zullen we maar zeggen, gewoon niet mijn ding. Maar, wat ik wel heel fijn vind om te doen is wandelen. Zeker wanneer het zonnetje schijnt! Trek die sneakers aan en ga naar buiten. De frisse lucht en het zonlicht zullen je goed doen. En wie weet wat je onderweg allemaal spot! Een nieuw restaurantje, leuke kledingwinkel of misschien leer je wel nieuwe mensen kennen. Ben jij wel van het sporten? Doen! Tijdens het sporten maak je namelijk endorfine aan. Dit stofje zorgt ervoor dat je je gelukkig voelt. Dus, work that ass!

Tips-voor-ontspanning4-MindandBeauty.nl

Tip 4 – Een opgeruimd huis betekent een opgeruimd hoofd
Ben je wel helemaal lekker, Amanda? Opruimen? Ik wil ontspannen, dan is opruimen wel het laatste waar ik aan denk. True, maar stiekem is opruimen ook een hele goede manier om te ontspannen. In een rommelig huis zul je minder goed tot rust komen dan in een opgeruimd huis. Je hebt namelijk overzicht en dát geeft je een goed en ontspannen gevoel. Plus, weet je nog wat ik schreef over bewegen? Jep, ook tijdens het opruimen ben je in beweging en dat betekent dat je endorfine aanmaakt. Happy you! 🙂

Tip 5 – Besteed tijd aan je hobby
Een hobby heb je omdat je het leuk vindt. En als je iets leuk vindt, kun je door er tijd aan te besteden ook door ontspannen. Wat ik bijvoorbeeld erg leuk vind om te doen (naast bloggen) is bakken. Taarten, cupcakes, koekjes… het maakt me niet uit. Gewoon lekker bezig zijn en dan als ultieme verwenmomentje het opeten ervan. Yummy! Ik maak er eigenlijk te weinig tijd voor, maar misschien is dat maar beter ook. Het zou betekenen dat ik binnen de kortste keren uit m’n kleren groei 😉 Terug naar jouw hobby. Vind jij schilderen, gamen (simsen!), paardrijden, koken of fotograferen leuk om te doen? Doe het dan! Maak er tijd voor vrij en kijk even niet op je horloge als het kan. Wedden dat jij je daarna helemaal ontspannen én gelukkig voelt?

Tips-voor-ontspanning1-MindandBeauty.nl

Ik hoop dat je deze tips nuttig vindt. Plan een ontspanningsmomentje voor jezelf in en geniet ervan. Ik ben benieuwd wat jij doet om te ontspannen. Laat een reactie achter!

Liefs,
Amanda

Foto’s door Victor Hanacek.

Volg op Bloglovin

Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste blogposts!