Review – Garnier Micellair Reinigingswater

Review-garnier-micellair-reiningswater-mindandbeauty.nl 7

Een goede gezichtsreiniging is belangrijk, dat weten we inmiddels wel. Toch kan het een behoorlijke uitdaging zijn om de juiste reinigingsproducten bij jouw huid te vinden. Garnier Skin Naturals Micellair Reinigingswater voor de gevoelige en gemengde huis is al even te koop en ik heb dit budgetproduct uitgebreid getest!

Foundation, concealer, blush, oogschaduw, mascara… ons gezicht krijgt er (bijna) elke dag mee te maken. Want hoewel wij het leuk vinden om onszelf mooi te maken en er verzorgd uit te zien, krijgt onze huid behoorlijk wat te verduren! We moeten er dan ook zuinig op zijn. Om je huid goed en op een milde manier te reinigen heeft Garnier Micellair Reinigingswater voor de gevoelige en gemengde huid op de markt gebracht. Ik was natuurlijk nieuwsgierig en heb hem gelijk gekocht!

Hoe werkt Garnier Skin Naturals Micellair Reinigingswater?
Het reinigingswater bevat zogenaamde ‘micellen’. Dit zijn reinigende deeltjes die werken als een soort magneet. Onzuiverheden, make-up en talg op de huid worden door deze micellen van de huid verwijderd. En dit zonder te wrijven! Dat betekent dus dat we niet hoeven te boenen. Bye, bye, roodheid! Ook hoef je het reinigingswater niet af te spoelen. Breng het aan op een waterschijfje en haal het over je gezicht.

Review-garnier-micellair-reiningswater-mindandbeauty.nl 2

Waarvoor is het geschikt?
Je kunt het gebruiken voor je gezicht, ogen en lippen. Ik vind dat persoonlijk erg prettig, omdat ik dan niet drie verschillende producten hoef mee te nemen of te gebruiken. Een all-in-one-product dus!

Welke ingrediënten zitten erin?
De ingrediënten staan netjes vermeld op de achterkant van de flacon. De lijst is niet erg uitgebreid. Het reinigingswater is verrijkt met matterende deeltjes, kalmeert de huid en vermindert talg zonder de huid uit te drogen. Plus, geen parabenen en geen parfum! Het grootste “nadeel” vind ik echter wel het ingrediënt alcohol denat. Deze stof werkt ontvettend en anti-bacterieel, maar lost dus ook de natuurlijke vetten in de huid op en kan de huid dus uitdrogen en irriteren. Voor een erg vettige huid, kan dit misschien wel prettiger werken. Het is een kwestie van hetgeen jezelf prettig vindt!

Review-garnier-micellair-reiningswater-mindandbeauty.nl 8

De verpakking
De verpakking oogt lekker fris met een groen kleurtje. Daarnaast zie je precies hoeveel reinigingswater er nog in de flacon zit. Het formaat is lekker groot met 400 ml. Daar kun je best even mee doen! Je hoeft je ook geen zorgen te maken over hoe je het laatste beetje product uit de flacon krijgt. De flacon is stevig, maar je kunt hem nog wel inknijpen. De dop sluit goed af en je kunt de flacon daarom prima in je tas of koffer stoppen.

Review-garnier-micellair-reiningswater-mindandbeauty.nl 4

Wel of niet kopen?
Inmiddels heb ikzelf al een paar flacons gebruikt! Het is een prima reinigingsproduct en makkelijk in gebruik. Ik gebruik het reinigingswater om mijn gezichts- en oogmake-up te verwijderen. Het is lekker fris en prikt niet, maar na gebruik heb ik soms wel een trekkerige huid. Het reinigingswater doet wat het zegt en is een goed reinigingsproduct voor het verwijderen van de meeste make-up. Klein nadeel is wel dat het niet alle langhoudende make-up verwijdert, zoals waterproof mascara. Voorlopig maak ik de laatste flacon op en sluit ik na het reinigen af met een facewash zodat ook alle langhoudende make-up van mijn gezicht is. Daarnaast vind ik het erg jammer dat er alcohol denat inzit, ik merk dat dit mijn huid wel iets uitdroogt en het daardoor trekkerig aanvoelt. Mocht jouw huid hier ook gevoelig voor zijn, dan raad ik je aan om te gaan voor de roze variant. Deze is speciaal voor alleen de gevoelige huid en bevat geen alcohol denat.

Waar te koop?
Het Garnier Skin Naturals Micellair Reinigingswater is te koop bij de drogist voor € 6,99. Fijne prijs!

Liefs,
Amanda

Volg op Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.