Recept – Cinnamon rolls

Recept-cinnamon-rolls-MindandBeauty.nl-10

Oh, ik heb zo’n lekker recept voor je vandaag! Het water loopt me gelijk in de mond als ik er alleen al aan denk, laat staan dat ik ze ook echt eet. Cinnamon rolls! Super easy en super, super, super lekker! Had ik al gezegd dat ze lekker zijn? Hier is hoe je ze maakt.

Als je mijn blog volgt, weet je dat ik bakken erg leuk vind. Dit recept heb ik al een paar keer gemaakt en ik garandeer je dat het gewoon niet fout kan gaan. Tenzij je natuurlijk alles zelf opeet, maar dat is uiteraard geheel op eigen risico (hihi). Oké, laten we beginnen!

Wat heb je nodig?

Recept-cinnamon-rolls-MindandBeauty.nl-1

Voor de ‘rolls’

  • 2 à 3 eetlepels gezouten roomboter (gesmolten)
  • 125 gram lichtbruine suiker
  • 1 à 2 theelepels kaneel (naar smaak)
  • 1 blikje croissantdeeg

Voor het glazuur (optioneel)

  • 60 gram poedersuiker
  • Zakje vanillesuiker (optioneel)
  • Water

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (staat ook op blikje van het croissantdeeg).
  2. Smelt de gezouten boter alvast in een pan.
  3. Meng de lichtbruine suiker met de kaneel.
  4. Rol het croissantdeeg voorzichtig uit, zonder het te scheuren. Meestal zit er deeg in voor 6 croissantjes, afhankelijk van de grootte die je wilt voor de cinnamon rolls kun je er 2 stukken croissantdeeg afhalen. Ik heb 4 stukken croissantdeeg aan elkaar gebruikt. Met 6 stukken aan elkaar krijg je MEGA rolls (ook lekker!). Je hoeft de 2 stukken niet weg te gooien, want daar maak je gewoon mini cinnamon rolls van. Net als ik heb gedaan. Perfecte snacks!
    .
    Recept-cinnamon-rolls-MindandBeauty.nl-3
  5. Vet het croissantdeeg in met een beetje gesmolten boter, zodat het mengsel van de lichtbruine suiker en de kaneel goed blijft kleven.
    .
    Recept-cinnamon-rolls-MindandBeauty.nl-4
  6. Strooi over het gehele deeg het mengsel van lichtbruine suiker en kaneel. Druk het aan met je handen zodat het goed blijft kleven aan het deeg. Sticky hands!
    .
    Recept-cinnamon-rolls-MindandBeauty.nl-6
  7. Rol het deeg voorzichtig op (zoals het uit de verpakking kwam).
    .
    Recept-cinnamon-rolls-MindandBeauty.nl-7
  8. Snijd het deeg in 8 stukken. Dit gaat het beste met een scherp broodmes.
    .
    Recept-cinnamon-rolls-MindandBeauty.nl-8
  9. Vet het bakpapier in met een beetje gesmolten boter.
  10. Leg de cinnamon rolls op het bakpapier en laat voldoende ruimte tussen elke rol. Tip: duw het binnenste stuk van de roll iets omhoog zodat het mooi gaat rijzen.
    .
    Recept-cinnamon-rolls-MindandBeauty.nl-9
  11. Gebruik het restant van de gesmolten boter om de rolls bovenop nog een beetje in te vetten.
  12. Zet de cinnamon rolls in de oven voor ± 15 tot 20 minuten, of tot ze mooi goudbruin zijn. De mini rolls gaan wat sneller, dus deze kun je er ook eerder uithalen. Houd de cinnamon rolls goed in de gaten, want je wilt niet dat ze uitdrogen.
  13. Optioneel: maak zodra de cinnamon rolls bijna klaar zijn het glazuur. Voeg bij de poedersuiker (en vanillesuiker) water toe tot het de juiste dikte krijgt.
  14. Bestrijk de cinnamon rolls met het glazuur zodra ze zijn afgekoeld.
  15. Eet smakelijk!

Ik heb je gewaarschuwd. Ze zijn echt heel lekker! Vooral als ze nog warm zijn. Ga jij de cinnamon rolls maken? Laat een reactie achter!

Veel bakplezier 😉

Liefs,
Amanda

Follow

2 thoughts on “Recept – Cinnamon rolls

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.