Maak een bucketlist | MindandBeauty.nl

Maak een bucketlist

21 06 2015 | Persoonlijke ontwikkeling

Maak-een-bucketlist-MindandBeauty.nl

We hebben allemaal onze dromen. De één droomt ervan om ooit een wereldreis te maken terwijl de ander juist droomt over het kopen van die speciale merktas. Maar wat doe je met die dromen? Juist, je verzamelt ze en maakt een bucketlist!

Wat is een bucketlist?
Een bucketlist is een, zoals het woord al zegt, een lijst met daarop alle dingen die je in je leven zou willen doen, ervaren of bereiken. Het is een verzameling van dromen die jij graag wilt realiseren. Het mooie van een bucketlist is dat je het je hele leven kunt gebruiken. Je streept dingen af, maar kunt er ook weer nieuwe dromen of wensen opzetten. Jij bepaalt!

Wat zet je op een bucketlist?
Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het op jouw bucketlist zetten. Het kunnen producten zijn die je wilt kopen, landen die je wilt bezoeken of iets wat je wilt leren of ervaren. Maar hoe begin je? Dream big! Zet voor jezelf op een rijtje wat jij absoluut gedaan wilt hebben in jouw leven. Altijd al met dolfijnen willen zwemmen? Zet het op je lijst! Een keer eerste klas reizen? Waarom niet! Zelf een taart bakken? Opschrijven! Het maakt eigenlijk niets uit wat je op jouw bucketlist zet, zolang het maar jouw dromen of wensen zijn. Laat je fantasie de vrije loop en maak een begin. Zo heb ik er bijvoorbeeld opstaan dat ik het Noorderlicht wil zien en een luchtballonvlucht wil maken.

Maak-een-bucketlist-1-MindandBeauty.nl

Hoe maak je een bucketlist?
Je kunt een bucketlist heel eenvoudig maken door alles op te schrijven, maar er zijn ook handige apps en websites voor! Zo heb ik bijvoorbeeld mijn bucketlist gemaakt op Bucketlist.org. Het leuke van deze website is dat er ook ideeën van anderen opstaan die je kunnen inspireren voor jouw eigen bucketlist. Ook via je telefoon kun je een bucketlist maken. Zodra je gaat zoeken op ‘Bucketlist’ zul je zien dat er veel gratis apps beschikbaar zijn. Doe wat jij prettig vindt!

Beetje inspiratie nodig?
Ik weet zeker dat je genoeg dromen en wensen hebt, maar soms is het fijn om aan de hand van de ideeën van anderen geïnspireerd te worden. Hier zijn een paar voorbeelden die je op weg helpen:

 • Parijs bezoeken
 • Leren duiken
 • Een parachutesprong maken
 • Een eigen bedrijf starten
 • Afstuderen
 • Leren koken
 • Een festival bezoeken
 • Pasta eten in Italië
 • Dansen in de regen
 • Meer dan 100 boeken lezen

Veel plezier met het maken jouw bucketlist. Maak je dromen waar!

Wat heb jij allemaal op je bucketlist staan? Let me know! 🙂

Liefs,
Amanda

Foto’s door Victor Hanacek.

Volg op Bloglovin

Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

 1. The sky is the limit! | Mind And Beauty - […] maken van een luchtballonvlucht stond al een tijdje op mijn bucketlist. Zo hoog in een luchtballon leek me ontzettend…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste blogposts!