DIY – Tuinbloemen in huis

23 06 2015 | DIY & How-To, Interieur & Wonen

DIY-tuinbloemen-in-huis-MindandBeauty.nl-1

Ik hou van bloemen! Absolute favoriet zijn voor mij gerbera’s. Ik word daar altijd vrolijk van. Vooral de gerbera’s die uit meerdere kleuren bestaan. Het liefst zou ik elke week een verse bos bloemen in huis halen. Het maakt het huis gezellig! Maar elke week een boeket bloemen halen, is een beetje een dure bedoeling. Een DIY met tuinbloemen is daarom de perfecte budget uitkomst!

Of je nu in een appartement woont of in een huis met een eigen tuin, bloemen zijn er in de natuur volop te vinden. Zeker nu! Alles staat in bloei. De hoogte tijd om dat moois ook in huis te halen (of buiten op tafel neer te zetten).

Wat heb je nodig?
Een paar basic dingen die iedereen wel in huis heeft.

  • Een vaas (of meer) – Heb je geen vaas, dan kun je ook een glas of kan gebruiken
  • Een (snoei)schaar of scherp mesje
  • Water
  • Bloemen!

Aan de slag!
Duik je tuin in of loop eens een stukje door je wijk. Bloemen en groen genoeg! En dan bedoel ik niet de bloemen in de tuin van je buurvrouw of buurman 😉 Tenzij je het netjes gevraagd hebt natuurlijk. In onze tuin staan bijvoorbeeld hortensia’s en rozen.

DIY-tuinbloemen-in-huis-MindandBeauty.nl-2

Oh die kleurtjes! Pluk de bloemen die jij leuk vindt om in een vaas te zetten. Tip: pluk hier en daar wat bloemen zodat je bijna niet ziet dat er bloemen geplukt zijn. Als je alleen bloemen aan slechts één kant weghaalt, zul je dat gaan zien. Niet doen dus! Pluk de bloemen het liefst in de ochtend (of later in de avond). Dan zijn de stelen nog helemaal vol met water en dat zorgt ervoor dat je er langer plezier van hebt. Pluk je bloemen die nog stevig in de knop zitten, dan is de kans groot dat deze in de vaas niet uitkomen. Pluk het liefst bloemen die al aan het uitkomen zijn. Heb je de bloemen geplukt? Door naar de volgende stap!

DIY-tuinbloemen-in-huis-MindandBeauty.nl-3

Bloemschikken! Dat vind ik eigenlijk het leukst om te doen. Hier kun je eigenlijk niets fout aan doen. Het zijn tuinbloemen dus het mag een beetje rommelig als je dat leuk vindt. Ik heb ervoor gekozen om drie vazen te vullen van verschillende groottes, et voila! Zie hier het resultaat van de twee kleine vaasjes.

DIY-tuinbloemen-in-huis-MindandBeauty.nl-4

Schattig hè! En de grote vaas…

DIY-tuinbloemen-in-huis-MindandBeauty.nl-5

Het is gelijk een heel ander gezicht als je binnenkomt in een huis waar bloemen staan. En het ruikt ook altijd zo lekker! Met deze DIY kun jij nu aan de slag. Ik ben benieuwd naar jouw vaas gevuld met eigen tuinbloemen.

Succes én veel plezier!

Liefs,
Amanda

Volg op Bloglovin

Amanda de Bruin

Amanda

Als ultieme huismus en ambitieuze vrouwelijke ondernemer is mijn belangrijkste doel om andere like minded te empoweren. Ons leven, onze regels.

Dit vind je ook leuk!

Let me know wat je denkt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste blogposts!